onsdag 13. mai 2009

Antall utenlandske domfelte som startet soning i Norge

Db og vg skriver om antall fengslede nordmenn i utlandet. Her kommer lista over antall utlendinger fengslet og nasjonalitet:

Antall domfelte som startet soning i 2007:

Polen: 84
Irak: 67
Sverige: 66
Somalia: 56
Litauen: 35

Antall utenlandske domfelte som startet soning:
2003: 357
2004: 492
2005: 501
2006: 562
2007: 683
ap , db

som dere ser er tallene fra senest 2007. Men utifra statistikken sitter det vel nå flere inne.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Mener du at vi nordmenn er bedre mennesker enn utlendinger?

Det er kanskje ikke så rart at det ikke er så mange nordmenn som sitter fengslet i utlandet.

Norske pensjonister i Spania orker kanskje ikke å gjøre så mye kriminelt. Norske turister ute i verden har kanskje ikke tid nok til å gjøre så mye kriminelt på den uken de er i utlandet.

Hva er poenget ditt. Og hvorfor trur du det er slik?

Admin sa...

poenget med denne lista var å gi mer info. motsatt vei. ikke no skumle hensikter nei.

Anonym sa...

En stor del av disse er ikke nordmenn. En viktig årsak til denne økningen er den massive ukritiske utdelingen av norsk statsborgerskap til utlendiger som staten har begynt med i det siste.
Osman Omar Osman er en av de drapsdømte og definitivt ikke norsk. Madelaine Rodriguez som er en av de 3 narkotikasiktede jentene i Bolivia er neppe helt norsk. Disse gjengmedlemmene som ble tatt i Natal er heller ikke norske. De 4 andre som er identifiserbare i artikkelen er reelt norsk, deriblant disse to siste som arrestert i Kongo og som det i øyeblikket er veldig uklart om det er sansynlig at de er skyldige eller vil bli sittende lenge i fengsel.

Utfa listen over land disse personene er fengslet er nok en stor andel (30-60%) egentlig utlendiger som har fått norsk statsborgerskap og reist hjem på besøk i hjemlandet.

Anonym sa...

Statistikken som det henvises kan ikke benyttes til å trekke konklusjonen som presenteres. Hvis man skal benytte statistikk, så bør man også inneha kunnskap innen statistikk. Noe som dessverre ikke vises her. For å oppnå denne kunnskapen kan man for eksempel studere faget på et universitet, men jeg antar at skribenten ikke har forutsetningen til å gjøre dette.

Admin sa...

Følg med da! Det var en liste som kanskje kunne være av intresse. Ingen ting jeg påtvinger folk. TRenger ikke sutre som en snørrunge vettu, bare fordi du ikke liker meg.

Anonym sa...

Det jeg ikke liker er mennesker som ikke har kunnskap om et tema, men som likevel presenterer sin egen uvitenhet som argumentasjon. Listen din sier ingenting ettersom den er tatt ut av sin sammenheng og presentert som noe den ikke er.

Bring frem gyldige kilder for statistikken, og analyser av den, før du uttaler deg.

Anonym sa...

Helt grei statistikk det.Det går an å bruke hue og. Å bruke øya og øra gir bra dokumentasjon det.
De aller fleste som bor i Norges land vet at utlendinger er mer innblandet i kriminelle gjerninger enn etniske nordmenn.
At du "anonym " sitter her og kverulerer og prøver og fremstå som et meget inteligent menneske,minner meg om en bortskjemt " SU tilhenger".
At "du ikke liker",tror du at du er verdens navle ? Men du vil snart finne ut at borskjemte snørrhvalper som deg bryr vanlige folk seg lite om.

Admin sa...

hva mer er det å analysere av statistikken da?. Kilden er Aftenposten. De hadde en reportasje om det. Dessverre finns bare tall fra 2007. Mulig det finnes nyere, men det driter jeg en lang i. Ikke alle som trenger å leve i det innvikla og ofte tungvinte livet ditt vettu. Tørr er du sikkert å. Hvis du ikke liker bloggen eller tabellene eller statistikken, så får du la være å lese den da vettu.

Anonym sa...

Slutt å kverulere TB, la den uhyre intelligente anonym noen hakk over her, få komme til ordet. Du forstår umiddelbart at denne karen har mye å fare med, hans utrolige resonementer, kan få selv proffessorer i samfunnsvitenskap til å nikke anerkjennende. Og han har et poeng, lista di må analyseres nøye, f. eks. at det sitter 67 personer fra Irak i fengsel, kan vi ikke uten videre godta, har vi f. eks. bevis for at disse har både irakisk mor og far? er de fra sør eller nord? osv. For at denne sosialistiske "masterbrain" skal få startet sin karrierre som ungdomspolitiker i SV, så raskt som mulig, er det viktig å late som han har rett, da blir vi raskere kvitt tullingen.

Anonym sa...

Det virker som om du tror du kjenner meg når du kommer med påstander om min person. Problemet er bare at disse påstandene ikke har rot i virkeligheten. Jeg har både en god humor i tillegg til at jeg godt likt av de fleste. Dette har nok en sammenheng med at jeg både setter meg inn i de sakene jeg debatterer og jeg går ikke til personsangrep. (Personangrep hører ikke til i en debatt, og den viser først og fremst en manglende kunnskap innen feltet man debatterer i tillegg til en manglende sosial forståelse av omverdenen.)

På det politiske planet har du også misforstått meg. Jeg tilhører ikke den politiske "venstresiden", og jeg tar slike insinuasjoner fornærmende.

Problemet med de fleste som uttaler seg om et tema er at de ikke har forutsetningen til å delta grunnet manglende kunnskap. Noe som har blitt vist i både dette innlegget i tilegg til flere andre.

Anonym sa...

Så av totalt ca. 12.500 personer som startet soning i 2007 var 5,46 % utlendinger. Et tall som inkluderer en betydelig andel fra europeiske land.


Kilder:

SSB: http://www.ssb.no/vis/emner/03/05/fengsling/main.html

Unknown sa...

Jeg ser mange av de tidligere kommentarene her gir uttrykk for stor mangel av kunnskap, men aller mest evnen til å reflektere. Verst er vell de som kritiserer deg for mangel av kunnskap og vonde hensikter, når bare en slik beskylding i seg selv er unødvendig og ikke kan bære noen form for frukt i debatten.

Jeg er enig i at du burde til og begynne med ha oppgitt kilde. Men at du legger ut statistikk uten å analysere den inn til dypet og lage en ramme for forståelse resten av leserne skal bruke er bra. Om leserne her ikke kan lese noe kritisk og dra konklusjoner selv av tall som dette burde de ikke legge igjen en kommentar etterpå med bedrevitende kritikk.

Med å legge ut disse tallene ser det nesten ut som om noe anklager deg for rasisme og for å hevde at nordmenn er bedre en andre. Da vil jeg utfordre derres tankegang til å lese tallene selv, ikke fantasere hva du mente med det.

Jeg tenker for.eks:

At mer med annen nasjonalitet er fenglset i Norge en nordmenn i utlandet får meg til å tenke at Norge kanskje er et mer attraktivt land å drive kriminell virksomhet i for mange. At de nordmenn som befinner seg i utlandet er studenter og folk i arbeid som ikke rissikerer å begi seg ut i vinningskriminalitet. osv.

Noe som kunne ver interesant var å se hvor mange % av alle polakker som var fengslet i utlandet i forhold til % nordmenn, eller andre vinklinger som gir uttrykk for forholdene basert op antall utenlands reiser, innbyggertall, type kriminalitet osv.

Uansett, takk for informasjonen.

Anonym sa...

Vi nordmenn burde laget en såkalt drapsskvadron, ala den i brasil. Vi kunne begynt med likvidering av pakkis gjengene, og fortsatt med alle andre aper til det bare er vi norske igjen. tenk dere 17.mai toget nu tildags, der er faen alle slags ape nasjoner med. La nu for gudsskyld norsk nasjonaldag være norsk. Jeg har tilgode å se bunader i pakistan på demes nasjonaldag. Nei, stem frp, likvider apene og de løkspisende pakkis jævlene!!!
-Harald V-

Anonym sa...

Etnisk norske er bedre enn ikke-vestlige og muslimer, men det finnes dårlige normenn også. De utgjør mindre enn 1 prosent av oss. Husk nesten all kriminalitet i det offentlige rom utføres av ikke-vestlige muslimer og mafia fra tidligere østblokk-land inkludert de kriminelle romenerne.
Få tiggermafian ut av landet og innfør forbud mot bruk av hijab, så er det et steg i riktig retning. 99 prosent av alle asylsøkere bør sendes tilbake.

Anonym sa...

Nei, det vi trenger er et forbud mot idioter! Spesielt "etniske nordmenn" som ikke klarer å mestre sitt eget språk.

Anonym sa...

Dette må jo være helt feil. Ikke en eneste pakistaner, ingen finne, ingen russer, ingen danske osv. Denne lista må vel noen i barnehagen ha konstruert.

 
Twinglybitch © Twinglybitch 2009 Ã�urea R.C.