tirsdag 19. mai 2009

Lærere har alt for lang ferie. Derfor sparken kanskje?

Det klages mye over at Trondheim Kommune skal sparke lærere i grunnskolen. Det er alt for mange lærere. De klager over mye arbeid, null overtid og hektisk hverdag. Men hva med alle feriene de har da? Påskefri, vinterferiefri, nesten 2mnd sommerferie, høstferie etc. etc..
Det som burde skje er at lærerne som har jobb, kommer seg på jobb og gjør jobben sin. Så kan de slappe av i alle feriene.

tv2

6 kommentarer:

Dag Eigil sa...

Det KAN jo tenkes at dette går på økonomi, og ikke at det nødvendigvis vrimler av lærere i trondheimsskolene? Slik at det blir desto mer å gjøre for de som er igjen? Men det er kanskje en fremmed tanke for folk som tydeligvis ikke har peiling på hva arbeid i skoleverket innebærer. Etter over 20 års arbeid i skoleverket, vet vi faktisk hva vi snakker om. Og hva med å sitte med rettebunker og eksamensoppgaveproduksjon på 17. mai, for eksempel? God bedring.

Admin sa...

Om man så må jobbe 17mai, så har dere fortsatt mer enn nok fri.

Anonym sa...

Mye av de fridagene du viser til er avspasering fordi vi ikke får overtid resten av året. Jeg er selv lærer i ungdomsskolen, og det er ikke så uvant for meg at jeg arbeider både til 8-9 på kvelden i tillegg til en del arbeid i helgen. Har du noen gang jobbet like mye som jeg gjør?

Dag Eigil sa...

Vi har da også opplevd å sitte med skolearbeid til kl. 22 og enda senere, i ukesvis i strekk. Som selvfølgelig kommer i tillegg til undervisning og møter. Og retting både i helger og for den del, i juledagene.

Men arbeidstiden for lærere er komplisert å forklare, og for den del, å synliggjøre. Vi har nok mange lærere med oss i synet på dette. Så kanskje vi burde fått et system som synliggjorde arbeidstiden skikkelig, slik det er for andre arbeidstakere. Herunder "oljeheltene" offshore, med to uker ute og fire uker hjemme.

Knut M sa...

Det kan for nokon sjå ut som at lærarane har korte dagar og lange feriar, men det stemmer ikkje. Ferien til lærarane er akkurat like lang som for andre. Det at ein ikkje underviser i haust- og vinterferien, pluss slutten av juni/byrjinga av august er fordi ein avspasserer. Lærarane jobbar også i juni etter at elevane har slutt, og omlag ei veke før elevane kjem på skulen att i august. Årsverket til lærarane er 1687,5 time, og arbeidstida pr veke er i snitt omlag 43 timar. At ein har fri i "feriane" er feil, dei vert i stor grad brukt til retting og førebuing. Lærarane har ein tøff jobb, og fortener ros for den.

Anonym sa...

Som vanlig smart av ei som sannsynligvis aldri kan brukes i arbeidslivet å kritisere andre som faktisk har jobb og utdannelse...

Uten de som jobber i det her samfunnet hadde ikke NAV hatt 5 øre å putte inn på din trygdekonto hver mnd

 
Twinglybitch © Twinglybitch 2009 Ã�urea R.C.